lauantai 24. maaliskuuta 2012

Lasten tuleva terveys

Olen todella huolissani nyt lapsuusiässä olevista lapsista ja siis nuorisosta, heidän syömänsä ravinnon vuoksi.
He syövät jo lapsesta alkaen teollisesti valmistettuja ruokia (esim.purkkisoseita yms. puurojauhoja), joista puuttuu monia tärkeitä ravintotekijöitä esim. luontaisia flafonoideja.  Samoin lapset syövät liian vähän, tai ei nykyisin juuri lainkaan ns. "sormiruokaa".  Siis esim. sellaista höyryssä kypsennettyjä vihanneksia , kalaa, kanaa tai muuta, jota lapsi sitten pistelee lautaselta sormin. Nyt avataan sosemössöpurkki ja se pistetään eli ängetään lapsen suuhun jo valmiina nieltävänä mössönä.  Tämänkaltainen "mössö" on ensinnäkin liian steriiliä ruokaa, josta puuttuu esim. ravinnon etsyymejä (siis luontaisia esim. kasvin omia)  ja sitten ns."hyvää likaa".  Tämä luontainen lika, esim. porkkanan pinnassa, kun sitä ei liiaksi pestä, tuo lapsen elimistöön tekijöitä, jotka vahvistavat omaa immunipuolustusta.  Jokainen muistaa hiekkalaatikolla olleena, kuinka lapset hyvin mielellään lapioivat hiekkaa suuhun.  He luonnostaan tuntevat tarvitsevansa likaa ja kenties puuttuvia pienravintotekijöitä eli mineraaleja.
Toinen hyvin valitettava seikka on ravinnossa on nuorten vähäinen hapatettujen tuotteiden syönti.  Esim. piimää juodaan hyvin harvoin, puhumattakaan esim. todella superfoodista, eli hapankaalista.  Piimä olisi näet paljon parempi juomana, kuin maito.  Kaikki hapatetut tuotteet viilit , jogurtit ja varsinkin esim rahka, ovat aivan huippuravintoa, joita niin harvoin näkee lasten syövän.   -   Onko kukaan nykyinen lapsi syönyt ternimaidosta valmistettua uunijuustoa ?  Todellinen terveyspommi, puhtaiden itsekerättyjen marjojen kera.
Kolmas seikka on ravinnosta saatavien hivenaideiden ja vitamiinien riittämättömyys.  Nykyinen käsitelty ja tehoviljelty ravinto ei enää tuo riittävästi pienoisravintotekijöitä (välttämättömiä) elimistöön.  Tästä seuraa vähitellen solujen huono toiminta ja monet nykyisin yleistyneet sairaudet.  Esim. diabetes, allergiat, astmat ja jatkuvat antibiootteja vaativat erilaiset tulehdussairaudet ym.
Kun ravinto on todistetusti nykyisin vitamiini-ja hivenaineköyhää, ei ole muuta mahdollisuutta kun täydentää sitä vitamiini-ja hivenainevalmisteilla.  Samoin tähän kuuluu hyvien rasvahappojen lisääminen, esim. alfalinoleenihapon (pellansiemenöljy), kalaöljyt/kalanmaksaöljy.  On siis nykyisin pakko ottaa omega-3 rasvoihin kuuluvat aineet lisäravinteina, koska itse syömämme ruoka sisältää aivan liikaa omega-6:tta.
Tämä vääristymä rasvaprofiilissa aiheuttaa elimistöön jatkuvaa hiljaista tulehdusta ja johtaa myöhemmin vakaviinkin sairauksiin, esim. erilaisiin syöpiin.
Ravintoon kannattaa panostaa joka päivä ja pitää sitä tärkeimpänä asiana perheessä.  Ravinnon on sisällettävä tuoretta ja myös raakaa ravintoa, esim. raasteita/salaatteja entsyymien ja kuidun suhteen.  Ruoka on ensisijaisesti valmistettava kotona ja oltava ns. hyvää perusruokaa. Kokojyvätuotteet sisältyvät tähän ilmanmuuta.  Tätä ruokaa sitten täydennetään joka päivä esim. hyvällä multivitamiini-hivenainevalmisteella ja tärkellä kalanmaksaöljyllä tai muilla hyvillä kalaöljykapseleilla (esim. E-epa).
Tässä lyhykäisyydessään ns. perusohjeet jokaiseen kotiin, turvaamaan terveemmän ja iloisemman elämän ja nauttimaan siitä joka päivä suurena lahjana !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti